Reliëf & Tourisme

Op het terrein van Yeh Pulu Cafe & Guesthouse bevinden zich het Yeh Pulu Reliëf & Tempel: een kleine tempel met heilige bron en een reliëf dat wordt beschouwd als een van de oudste op Bali en toont scènes uit het dagelijks leven op het eiland.


Zelf Bali ontdekken op een motor? Yehpulu Bike rental heeft verschillende  types motoren [inclusief helm]  te huur, per dag of voor de duur van uw verblijf.

 

Reserveren kan bij het guesthouse, via FB of bell

WA +62 819 1566 1880


rijstveld wandeling bij Yeh Pulu

In het begin van 2022 heeft het dorp Bedulu een pad gemaakt langs en door de rijstvelden van de Yeh Pulu vallei.  De wandeling duurt ongeveer een half uur en leidt u door de rijstvelden en langs de rivier in de jungle en eindigt bij de achterkant van de Yeh Pulu Tempel.


leer koken op z'n  Balinees

Leer de fijne kneepjes van de Balinese kookkunst onder leiding van Kadek Harmini.


gidsen en tours

Ketut Sunarta en en zijn dochter Khana zijn beiden 'certified tourguides'. Overleg met hen uw wensen en interesses en zij stellen een tour pakket voor u samen, van een halve of hele dag.

 

 

SPECIALE AANBIEDING VOOR ONZE GASTEN


Altijd al willen weten hoe het leven in een Balinees dorp er uit ziet?


Voor onze gasten die in het Guesthouse verblijven bieden wij een gratis wandeltour door het dorp Bedulu: Samen met Ketut of Khana bezoekt u 3 of 4 ‘family compounds’ en krijgt zo een indruk van het dorpsleven op Bali.

 

De wandeling duurt 1 à 2 uur en is geheel aan uw wensen aan te passen.


Bedulu was once capital of the old Balinese kingdom Pejeng; a long tongue of land between the Petanu and Pakrisan rivers. Today this area is home to some of the most famous and appreciated monuments and relics on Bali, like Yeh Pulu and Goa Gajah. Pejeng was the last kingdom that surrendered to the Majapahit empire from Java, which invaded Bali in 1343.
In short the name Bedulu comes from the words BEDA HULU. Beda means DIFFERENT. Hulu means HEAD.